Get Adobe Flash player

Dat de Bewonersorganisatie Beijum (BOB) hun energie en uw belastinggeld verspillen aan non-communicatie is niet bij veel mensen bekend De BOB wordt namelijk behoorlijk gesubsidieerd door de gemeente (×19000 euro per jaar) voor tweezijdige communicatie tussen de BOB en de Beijumers . Dat dit niet gebeurt weten tientallen mensen die de bewonersclub verlaten hebben omdat ze geen andere mening mochten hebben en zodoende er uit gewerkt werden. De BOB kan dit alleen maar oplossen met eenzijdige communicatie (= eenrichtingverkeer) en heeft derhalve ook twee redacties van de Beijumkrant (hierna Bkrant) geschoffeerd om vooral de mening van de voorzitter en secretaris van de BOB te kunnen ventileren in een soort dwingelandregime dat niet in deze wijk thuis hoort.

Een goed voorbeeld hiervan is het tot op de dag van vandaag verzwijgen van de andere officiële wijkwebsites van de wijk. De gemeente subsidieert de BOB flink, maar de BOB zet geen letter op papier over websites die de Beijumers echt veel plezier en informatie kunnen leveren. Lijn6 en Beijumnieuws zijn goed bezochte websites en ook officiële wijkwebsites van de gemeente Groningen. Lijn6 is trouwens geboren uit de laatste geschoffeerde redactie van de Bkrant. Toen wij daar werkten (2009), merkten wij dat de secretaris van de BOB Veldman alles er aan deed om bijvoorbeeld beijum.nl van de wijklinksite van de gemeente weg te krijgen. Terwijl toen beijum.nl een informatieve site voor alle Beijumers was.

Wij kregen toen ook de mail waarin hij aangaf wat hij de gemeente gemaild had (lijn6 bestond nog niet):

streep

"Dat betreft sites van een commerciële partij, te weten uitgeverij Leander die de betreffende domeinnamen heeft geregistreerd. Dus: Beijum.nl is niet de site van de bewonersorganisatie, maar van genoemde uitgeverij. M.i.· hoort deze dus niet op deze gemeentesite.
Bij Beijum is ook een 'pagina'verwijzing naar Beijumnieuws. Ook dit is geen site van een wijkorganisatie, maar een blog van een particulier.

met vriendelijke groet,
John Veldman, bestuurslid BOB"

Zo werkt het nu nog steeds want sinds augustus 2010 zien we taal noch teken over lijn6 of Beijumnieuws. Nou ja, we hebben een paar tekenen gehad. Een artikel gericht op personen van lijn6 en Beijumnieuws  CCI26062010_00000 (let op de lettergrootte van de titel) om te gaan praten. Twee uur na de uitnodiging kon elke Beijumer lezen in de Bkrant wat wij allemaal misdaan hadden. Dat was dus geen uitnodiging maar een eenzijdige communicatie om hun eigen voordeel te halen. Het  laatste teken dat wij zagen was ook een zeer kinderlijke uiting. In de Wegwijzer hangt een poster van de wijkwebsites waar de BOB met grote letters hun eigen website op gezet heeft. Dat was ook de bedoeling maar wij zagen ook dat de sites van lijn6 en Beijumnieuws doorgekrast zijn (zie afbeelding boven, klik om te vergroten).

Een naïeve  uiting door de gesubsidieerde ruziemakers en intriganten in deze wijk. Gelukkig hebben wij hun niet nodig om ons te laten gelden. Lijn6 wordt goed bezocht en loopt als een tierelier. Wij plaatsen graag hun merknamen op onze site en nodigen iedereen uit de Bkrant goed te lezen. Of het de waarheid is, is een tweede. Er lopen mensen rond die hebben het over de BOBwaarheid.

Wij hebben het wat frivoler aangepakt. Nu, op het moment dat de lentecollecties in de kledingwinkels verschijnen hebben wij een ontwerp gemaakt waar de bewonersorganisatie gratis gebruik van mag maken. We hebben het niet over de “Beijumse lente” of een woordspeling daar op hoewel we dat niet zouden ontmoedigen. Noem het dan maar een ontwerp voor een zomerjurkje waar de twee iconen hun plaats vinden. De andere bestuursleden van de organisatie zijn niet plaatsbaar vanwege hun hevige ja-knikkende bewegingen. Hierbij het ontwerp:BIGBOB-TSHIRT-SWKJV-k2

Hans Koopman

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2