Get Adobe Flash player

Vanmorgen op 27 januari vond de nationale voorleesdag plaats in heel Nederland en ook in Beijum in het kindercentrum de Mallemolen was Max van der Berg, commissaris van de koningin, uitgenodigd om het prentenboek "We hebben er een geitje bij!! voor te lezen. Hij deed dit met volle bezieling, immiteerde geluiden van verschillende dieren en had goed oogcontact met de kinderen. Alhoewel hij zelf geen vader is kon hij zich goed in de kinderen inleven. Voorlezen is erg belangrijk voor kinderen, het geeft verschillende contactmomenten door kinderen regelmatig aan te kijken en goed articulerend en langzaam voor te lezen. Rituelen tijdens het voorlezen zijn belangrijk, een vaste plaats bv. een knuffelhoek geeft rust. Geef kinderen de gelegenheid om tijdens het voorlezen iet te zeggen en laat de kinderen het verhaal navertelen. In het begin vooral aandacht besteden aan de titel en samen praten over de voorkant geeft duidelijkheid en stimuleert de fantasie van het kind te bedenken waar het boek over zou gaan.


bw IMG 0009Max van der Berg las voor alsof hij nooit anders gedaan had

Recensie prentenboek: We hebben er een geitje bij! Marjet Huiberts en Iris Deppe
geitje

18 maart 2014 door Dennis van Houts Reageer

We hebben er een geitje bij! is de vrolijke kreet die de dieren van de kinderboerderij maar wat graag in de mond nemen. Terecht, want het is ook erg leuk als er een nieuw diertje geboren wordt in de kinderboerderij, natuurlijk. En Mik gaat er natuurlijk naar kijken. Hij gaat op pad naar de boerderij, en komt zo alle dieren tegen: de koe, het paard, de kippen, de varkens, en allemaal zijn ze heel enthousiast over het nieuwe, kleine geitje.

Ze vertellen allemaal op een andere manier ‘we hebben er een geitje bij’, zodat de kinderen heel wat verschillende emoties te horen krijgen. Verheugd, bedaard, blij of stralend: er zijn zo veel manieren om te laten merken dat je iets leuk vind! Per pagina staan er slechts twee regels tekst op het papier. Je hebt hem dan ook zo uitgelezen, en voor jonge kinderen is het een feest van herkenning. De illustraties zijn zacht, zonder harde omlijningen, en met een soort digitaal waskrijt-effect getekend. Er is heel veel te zien op de tekeningen, wat ook weer genoeg aanleiding geeft tot vragen, vertellen of ontdekken. Het houdt bijvoorbeeld niet op bij de grote boerderijdieren die hun zegje doen: ook muizen, slakken, eekhoorns en nog veel meer dieren komen er in voor!

We hebben er een geitje bij! is een erg leuk en vrolijk boek, dat kinderen zonder twijfel zal aanspreken. Heldere kleuren, duidelijke prenten, eenvoudige en grappige tekst: een echt klets- en ontdekboek!

We hebben er een geitje bij! Marjet Huiberts en Iris Deppe
Gottmer, februari 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025755966

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2