Get Adobe Flash player

Reportages

Voor de 6e editie op 6 & 7juli 2019 vond de Kardingerun  in het prachtige natuur- en recreatiegebied Kardinge in Groningen plaats, dit is de populairste obstacle/mud run van Noord-Nederland. Bikkeltjes in de leeftijd van 4-12 jaar konden hieraan met hun vader, moeder, buurvrouw etc. deelnemen. Tijdens de KardingeRun draait het om doorzettings- improvisatie en uithoudingsvermogen. Er werden ook nog runs voor alleen volwassenen georganiseerd. De keuze van fotografie was voor mij de familierun het meest interessant. Ook omdat ikzelf in mijn jeugd veel met mijn ouders heb gesport. O.a. mijn moeder trainde mij voor landskampioenschappen op de 400 meter waar ik op mijn 16e leeftijd tweede werd van Nederland. Om de Kardingerun goed te laten verlopen werd gebruik gemaakt van een groot aantal vrijwilligers waaronder studenten van het Alfa College Sport en Bewegen die toezicht hielden bij de obstakels. Ook was er inzet van professionele waterhulpverlening en een mobiele EHBO eenheid droeg hier ook aan bij.

bw IMG 5610Kleine bikkeltjes door het water op de rug van hun begeleiders

De cliënten van De Zijlen aan de Grevingaheerd zijn tevreden met hun nieuwe appartement op de bovenste tweede verdiepingen van het nieuwe gebouw aan de Melsemaheerd. Ze komen te wonen boven het Heerdenhoes en WIJ Beijum. Zij verhuizen half maart vanuit woonlocatie Grevingaheerd. Wij Beijum gaat samen met Het Heerdenhoes en De Kleihorn het nieuwe pand aan de Melsemaheerd nummer 2 bewonen. Onderstaande foto's geven een impressie van een bezoek bij hun toekomstige appartementen.

 IMG 9549Een cliënt van De Zijlen tevreden met het uitzicht vanuit haar nieuwe appartement

 

Afgelopen weken waren er momenten bij dat er op natuurijs geschaatst kon worden, het was een klein wintertje en dat gaf mooie  taferelen buiten. Ook in de buurthuizen was van alles te beleven op het gebied van dans en beweging. Er is geprobeerd om de beelden van allerlei weertypen vast te leggen maar ook van de ontluikende lente die zich door de koude niet heeft laten ontmoedigen. Voor de komende weken is er wel nachtvorst maar overdag komen de temperaturen hoger dan 5 graden Celsius te liggen.
bw DSC04827Het was koud buiten maar onder een deken was het aan het terrasje in het Nooderplantsoen wel uit te houden

 

Er waren heel veel mensen, ondanks de regen waren de mensen vrolijk gestemd. Er waren lekkere hapjes en iedereen ging zich warmen aan het vuurtje van scouting de Voerman waar marshmallows boven het vuur werden gebrand. Bij een andere stand werden er lekkere gepofte aardappelen met cottage cheese met kidneybonen en mais gemaakt. Er werd ook prachtig gezongen en er was veel belangstelling voor hun liederen en dansjes die daarbij werden gemaakt.


bw IMG 5232

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2