Get Adobe Flash player

Soms zijn de wonderen de wereld niet uit. Sinds de oprichting van Lijn6 in augustus 2010 heeft de Bewoners Organisatie Beijum (BOB) stoïcijns vermeden de naam “Lijn6” te noemen. Lijn6 is geboren uit de tweede redactie die bij de Beijumkrant opgestapt is nadat het BOB bestuur machtspolitiek van de laagste soort op de redactieleden ging uitoefenen. De redactieleden hadden allen het gevoel dat ze een mes in de rug gestoken kregen.

Afgelopen vrijdag stond op pagina 8 van de Beijumkrant een artikel (Klik HIER om te bekijken) waar weer even lekker nagetrapt wordt en het BOB bestuur zichzelf een slachtofferrol aanmeet. Ik beschouw het artikel als vette door de gemeente Groningen gesubsidieerde krokodillentranen!

 

Hans Koopman

uitpraten

 

Reacties   

Jan Bakker
#25 Jan Bakker 13-03-2013 23:15
Wat een eer, zoveel aandacht voor een buurtclub met weinig aanhang. en dan durft Menno ook nog het woord 'wijkdemocratie ' te noemen
Citeer
Kees Huizenga
#24 Kees Huizenga 12-03-2013 13:07
Prachtig! Menno Fritsma heeft met zijn laatste reactie gans transparant bewezen dat hij Beijumnieuws met twee petten op behandelt. Zijn BOB-pet en zijn OB-pet. Op basis van één partijdig vooroordeel. Bedankt Menno!

Menno Fritsma heeft in het verleden geschreven dat hij Beijumnieuws niet onder "de pers" rangschikt. Johan Fehrmann is volgens MF ook geen journalist.

Wie bepaalt of JF "opdringerig" is? Met de collega's van de bieb in Beijum heeft Beijumnieuws zeer goede contacten. Luistert Menno wel goed naar de adviezen van zijn collega's in de bieb van Beijum? Het gaat wederom over die petten...
Citeer
Menno Fritsma
#23 Menno Fritsma 12-03-2013 12:55
Ha, hij staat er weer op!
Citeer
Menno Fritsma
#22 Menno Fritsma 12-03-2013 12:54
Waarom hebben jullie mijn laatste reactie meteen weggehaald? Is de waarheid te pijnlijk geworden?
Citeer
Menno Fritsma
#21 Menno Fritsma 12-03-2013 12:33
Hoera, Beijumnieuws bemoeit zich er ook mee en dat was te verwachten. Prima, want nu kunnen nog meer mensen lezen dat Hans Koopman geen andere argumentatie geeft voor de hetze tegen de BOB dan dat hij en twee anderen zich drie tot vijf (!) jaar geleden erg onheus behandeld voelden. En die rancune moet blijkbaar tot in lengte van jaren luid blijven klinken. Ook graag via de pers, zodat heel Groningen een beeld krijgt van Beijum als ruziewijk. Er zijn indertijd meer redactieleden opgestapt bij de Beijumkrant, maar zij zijn hun eigen weg gegaan zonder achterom te blijven kijken.
Mijn werk heeft niets te maken met mijn vrijwilligerswe rk bij de Beijumkrant, dus dat hoeft niet genoemd te worden. Overigens: Lijn6 is altijd welkom om verslag te doen bij onze activiteiten. Sterker nog, ik stuur vaak een uitnodiging. Johan Fehrmann is altijd welkom, maar niet als verslaggever bij activiteiten vanwege zijn te opdringerige handelswijze.
Citeer
Administrator
#20 Administrator 12-03-2013 04:30
Menno,

Ik ben bang dat je elke discussie uit de weg gaat door antwoorden als holle frasen te bestempelen. Ik kan natuurlijk nog duidelijker zijn:

De Beijumkrant wens ik al het geluk en daar gaat het mij en die andere uitgespuugde redacteuren echt niet om. Nogmaals, het gaat er over hoe een paar mensen van de BOB met hun vrijwilligers zijn omgegaan. Je kan dat moeilijk als gezeur neerzetten want er is geen enkele reden om dit te verzinnen. Ik krijg genoeg aandacht en heb geen enkele ambitie, en ook nooit gehad, om de taken van de BOB dan wel de krant van de BOB over te nemen. Ik doe lijn6 en mijn rancune is in augustus 2010, bij het oprichten van lijn6, gestopt! De slachtofferrol van je leider heeft hij echter niet verdiend, de huichelaar. Er moet een stem zijn die dit onrecht in de wijk aan de kaak stelt. Lijn6 durft dat, ondanks dat er publiekelijk en vooral door netwerken haat gezaaid wordt tegen ons. Je moest eens weten!

Je kan misschien personen op een akelige manier uit de bibliotheek weren en mensen verbieden op straat te groeten. Je kan echter niet in het openbaar mijn antwoorden als nietszeggend of onwaar verkopen. Dat heb ik één keer meegemaakt en dat was bij de BOB, verdeel en heers en laat vooral elk lid voelen dat je er bij hoort zolang je trouw aan de leider zweert. Nou Menno, je hoort er bij! Gelukkig ga ik met alle mensen om maar dat kan je niet als je bij je "elite" clubje wil blijven horen. Wees aardig voor jezelf en laat je deprogrammeren zodat je weer de oude wordt!

Hans
Citeer
Kees Huizenga
#19 Kees Huizenga 11-03-2013 23:13
Dag Menno,

Waarom geef je geen zakelijk antwoord op mijn vragen? Waarom deze volle gifbeker, Menno?

Ben je aan het oefenen voor de "wilde whisky dagen"?
Citeer
Menno Fritsma
#18 Menno Fritsma 11-03-2013 21:55
Dag Kees,

Bedankt voor je opmerking over je voornemen samen te willen werken met Grunniger Power, hoewel ik geen flauw idee heb wat die te maken heeft met deze discussie. Wij zijn één van de eerste afnemers van Grunniger Power en dragen die lokale energiemaatscha ppij een heel warm hart toe. Ik zal ze waarschuwen voor de beroepsruziemak er Kees Huizinga.
En ik heb je net uitgelegd waarom je holle woorden gebruikt met betrekking tot de Beijum krant. Dus Kees: eerst lezen, dan nadenken en dan een weloverwogen reactie geven. Dat is de juiste volgorde. Maar ja, misschien is lezen een probleem en is nadenken ook een probleem. Is het dan niet beter om op te houden met die al jaren durende betweterij? Waarom mag je je eigenlijk nog maar tot één ambtenaar wenden als het om contact met de gemeente gaat? Misschien omdat de burgemeester, de wethouders en al die ambtenaren je helemaal spuugzat zijn?
Citeer
Kees Huizenga
#17 Kees Huizenga 11-03-2013 20:13
Dag Menno,

Er zijn wat technische problemen met zonnepanelen. Met name de maandelijkse kosten van het apparaat van Enexis, dat de gewonnen energie in kilowatt-uren meet. Ik wil graag samenwerken met Grunniger Power.

Mijn vraag aan je is, waarom je zoveel agressie in jouw geschreven woorden legt. Waarom die ongecontroleerd e felheid? Alsof je door een wesp gestoken bent! Wat is er aan de hand, Menno?

Waaruit blijkt dat mijn bewoordingen "hol" zijn? Wat is er onjuist of onlogisch aan? Ben je boos op de boodschapper?

N.B.: Waarom mag Beijumnieuws na ± drie jubeljaren eind 2007 t/m 2010) niet meer in de bieb van Beijum filmen of fotograferen? Waarom deze verkokerde en verbeten reactie met twee petten op?
Citeer
Menno Fritsma
#16 Menno Fritsma 11-03-2013 18:49
Wat weer een holle kreten van zowel Kees als Hans! Geef nou eindelijk eens commentaar met inhoud! Over de holle kreten van Kees mbt de Beijumkrant: de Beijumkrant schrijft toch over allerlei zaken die Beijum aangaan? Het woon-, werk- en leefklimaat? Het gaat over het NLA, over scholenfusies, over activiteiten op scholen, Groene Long en noem maar op. Er staan bijdragen in van het CJG, van Pand 49, van SKSG, van bewoners. Ook uit heerden. En natuurlijk mogen de vier heerdcomités die er zijn ook publiceren. Hoe staat het met het voornemen van Kees om in zijn heerd een comité op te richten? Ja Kees, er is een verschil tussen denkers, doeners en praatjesmakers. Je moet een keer die prachtige krant goed lezen in plaats van een raar oordeel in je hoofd hebben en die maar blijven herhalen. En Hans: het spijt me het te zeggen, maar je maakt je echt belachelijk met die gewichtige taal met woorden die nergens op slaan. Ga nou eens in op mijn vragen! Wat is je doel! Waarom die doodlopende weg?
Citeer
Kees Huizenga
#15 Kees Huizenga 11-03-2013 12:32
Als Menno Fritsma voorstander van een overvaltactiek is, dan is dit in strijd met de
oproep van de BOB in haar lijfblad van febr. 2013, p. 8.

Citaat vierde kolom aan het slot:
"Uitpraten en een beetje normaal met elkaar omgaan, dat is wat wij graag willen. In ieders belang. Het moest ons van het hart." Einde citaat.
Erkent MF nu dat praten geen enkele zin heeft? Waarom vliegt MF uit de bocht?

Waarom spreekt Menno zichzelf tegen? Hij erkent dat er geen "heilig doel" is, terwijl MF dit op 7 maart jl. wel suggereerde.

De driehoofdige "redactie" van de BOB-krant spreekt niet met één mond. Waarvan akte. Is de BOB onderling verdeeld?

P.S.: Menno Fritsma heeft wel een zakelijk belang bij de Beijumkrant. Namelijk de gratis advertentie van de OB in Beijum. Een halve pagina per nummer.
Citeer
Administrator
#14 Administrator 11-03-2013 00:38
Menno,
Lijn6 heeft sinds 2010 met veel succes (lees met veel bezoekers) een ander geluid uit de wijk willen laten horen, dat meer recht doet aan de bewoners in Beijum, die niet in clubjes zijn ondergebracht. Wat jij verwoord zijn de angsten van het bestuur van één clubje waarvan het gratis lidmaatschap nog niet de 2,5% van de wijkbewoners haalt. Wat is jouw belang behalve paranoïde insinuaties te maken dat iedereen de macht van de BOB wil. Nu werk je gewoon mee aan het ruziezoekende gehalte van dat ene klein clubje. Jij bent nu juist diegene die schreeuwend maar beweert om de belangen van je heilige goeroe Klein te verdedigen. Je doet zo niets voor de wijk. Het lijkt wel een sekte!!!
Citeer
Menno Fritsma
#13 Menno Fritsma 10-03-2013 09:59
Nee Kees, ik snap jou niet. Het zijn alleen maar holle kreten en je zegt heel iets anders dan Hans. En Hans zegt niets over een doel, maar bevestigt precies wat ik beweer: je blijft herhalen wat er jaren geleden gebeurd is en je ziet niet wat al dat geklaag betekent voor de uitstraling van Beijum naar buiten toe. Hetzelfde geldt voor Beijumnieuws.
Wat jullie moeten doen: lid worden van de BOB, samen met heel veel gelijkgestemden . Vervolgens Wim en John wegstemmen tijdens de jaarlijkse ledenvergaderin g en op de kandidaten stemmen die je zelf naar voren hebt geschoven. Dat is de wijkdemocratie die bij de BOB hoog in het vaandel staat. Maar ik denk dat jullie dat niet kunnen doen, omdat jullie maar een heel marginaal clubje vormen met minimale aanhang. En dat vind ik zo verdrietig: dat zo'n klein clubje zo destructief bezig is als het om het beeld van de wijk gaat.
Dat voortdurende gebruik van holle, imposant klinkende kreten (herstel van de wijkdemocratie! enz), is beschamend.
Citeer
Administrator
#12 Administrator 09-03-2013 18:20
Beste Menno,

Wij hadden een brandbrief geschreven en wilden dus graag praten. Het ging niet over de koers van de krant, maar dat we niet meer met Klein (Veldman) wilden werken. Ieder bestuurslid was wat ons betreft goed geweest.lijn6.com/.../Brandbrief.jpg. Je moet eens lezen hoe vriendelijk.

Vervolgens werden we met puur hufterig gedrag elk op de persoon (achter je rug om) het leven zuur gemaakt. Daarom zijn wij opgestapt! Hoop dat het jou beter afgaat.

Hans Koopman
Citeer
Kees Huizenga
#11 Kees Huizenga 09-03-2013 17:56
Geachte Menno,

Een wijkorgaan in Beijum dient niet het "orgaan van de BOB" te zijn, maar de spreekbuis van de wijk Beijum. Dit raakt de kern van de wijkproblematiek.
In de BOBWAARHEID van februari 2013 staat dezelfde denkfout. Ik citeer pagina 8, de tweede kolom, bovenaan:

"De Beijumkrant is niet de hobby van een paar redactieleden, maar moet een breed gedragen blad zijn van de BOB als geheel." Einde citaat.

De Beijumkrant moet een breed gedragen blad zijn van de wijk Beijum (in de volle breedte en diversiteit, ook multicultureel) . Vanuit de heerden, het cement van de wijk. Begrijp je mij nu, Menno?

De wijk Beijum is immers niet gelijk aan de BOB! De wijk Beijum is veel meer. Zie ook de statuten van de BOB (de doelstelling en de middelen).

Waarom lijdt de Beijumkrant aan een tunnelvisie? Omdat bijna alles wordt bekeken vanuit de lens van de BOB. De Beijumkrant is twee keren door de BOB gekaapt c.q. genaast.
Citeer
Menno Fritsma
+1 #10 Menno Fritsma 09-03-2013 16:50
Een bemiddelende rol heeft zin als alle betrokken partijen met elkaar willen praten. Dat is gebleken na vorige pogingen tot bemiddeling. Wat altijd naar voren kwam: de BOB wil praten, de andere partijen niet. Die willen alleen maar blijven vertellen hoe gemeen ze wel niet zijn behandeld zoveel jaar geleden. Heeft dat zin buiten het verspillen van kostbare tijd? Daarom nogmaals: wat is het beoogde doel van het drietal? Ik vind dat daar nu maar eens duidelijkheid over moet komen.
Vrijwilligers zijn belangrijk (inderdaad Kees, het goud van de wijk) en ik wilde indertijd graag weten waarom er tweemaal sprake was van vertrek van een deel van de redactie. Wat bleek: die redactieleden zijn indertijd zelf opgestapt omdat zij zich niet konden verenigen met de koers van de krant als orgaan van de BOB. Nou goed, dat kan. Dan kun je beter opstappen en vervolgens zijn vanuit die opgestapte redactieleden twee wijksites opgezet. Maar richt je daar dan op en blijf niet de slachtoffers uithangen.
Citeer
margreet roggen
+1 #9 margreet roggen 09-03-2013 16:47
ik zou het niet beter kunnen verwoorden dan Menno Fritsma. Helemaal met zijn antwoord eens. Wanneer houdt dit eens een keer op. Genoeg is genoeg !
Citeer
Kees Huizenga
-1 #8 Kees Huizenga 09-03-2013 16:11
Zeer interessant in dit verband is dat de heer Menno Fritsma de opgestapte redactieleden van de tweede Beijumkrantcris is (begin 2010) steunde. Wanneer en waarom is Menno Fritsma "gedraaid"?

Welke handreiking moeten de opgestapte redactieleden doen? Moeten ze gewoon buigen voor Wim Klein c.s.

Wanneer steekt de BOB de hand in eigen boezem?

Wanneer maakt de BOB haar oprechte excuses?

Welke bemiddelende rol kan Ruud van Erp van de SDC Noorddijk spelen? Of wil de gemeente Groningen de huidige toestand continueren c.q. "gedogen"? Ik kan me dit niet voorstellen...
Citeer
Henk Feenstra
#7 Henk Feenstra 08-03-2013 18:54
Mijnheer Fritsma, u draait door. Beheers u aub. Het woord hetze is niet gepast. Hoe komt u erbij dat Lijn6 de BOB over wil nemen. En wat rept u toch over een 'heilig doel!\
Citeer
Menno Fritsma
#6 Menno Fritsma 07-03-2013 10:56
Henk Feenstra, mijn werk heeft hier niets mee te maken. En het is andersom: ik ben drie jaar geleden gaan schrijven voor de Beijumkrant, omdat ik het zo'n goede krant vind. En dat doe ik al die tijd in harmonie met de mensen waar zo op afgegeven wordt. Misschien wel omdat mijn ego ondergeschikt is aan het volgende belang: samen een evenwichtige en informatief goede wijkkrant maken, verbeterpunten aanpakken en Beijum een goede uitstraling naar buiten te laten hebben. Heel jammer dat drie opgestapte redactieleden al jarenlang rancune instandhouden ten koste van de goede naam van onze wijk. Waarom laten zij dat verleden niet rusten en met de blik vooruit vanuit hun eigen kracht hun ambities verwezenlijken? Waarom hebben zij die hetze tegen de BOB nodig? En wat willen zij ermee bereiken? De BOB overnemen? De wijkkrant overnemen? Het alleenrecht verwerven om de bewoners naar buiten toe te vertegenwoordig en? En zijn alle middelen geoorloofd om dat 'heilige doel' te bereiken? Een raadsel.
Citeer
Henk Feenstra
#5 Henk Feenstra 06-03-2013 17:17
Ik vind de reactie van dhr Fritsma bij uitstek de felste, die van mij was niet fel bedoeld. Dhr Fritsma schrijft zelf in de Beijumkrant, daar is alles mee gezegd.Natuurli jk vindt hij en z'n omgeving de krant dan goed. Ik vraag me wel af of dhr Fritsma als beheerder van de bibliotheek er goed aan doet om zich zo politiek op te stellen/partij te kiezen, het lijkt me niet wijs voor de uitsraling van de bibliotheek.
Citeer
Menno Fritsma
-1 #4 Menno Fritsma 04-03-2013 22:13
Waarom wordt er zo fel op de woorden van Margreet Roggen gereageerd? Omdat het lovende woorden over de Beijumkrant zijn? Mag dat niet?Kan Henk Feentra nog even goed naar zijn woorden kijken en daar eens diep over nadenken?
En kan Hans eens nadenken over een datum waarop zijn luidruchtige wrok tegen de BOB eindelijk eens over en uit is? Al dat gezeur doet Beijum beslist geen goed. Ik vind de Beijumkrant ook een geweldige krant, dus ik ben één van de vele bewoners waar Margreet Roggen het over heeft.En ik ken er (veel) meer!
Citeer
Henk Feenstra
#3 Henk Feenstra 01-03-2013 23:55
Kan mw Roggen vh Holmsterheerdci e niet beter voor zichzelf praten? Hoe weet ze dat van die vele bewoners.Holmsterheerdci e onderhoudt nauwe banden met de BOB, ze krijgen zelfs geld. Frans Egberink en John Veldman wonen vlak bij haar. Apart dat er alleen maar complimenten mogen worden uitgedeeld en dat er geen kritiek mag zijn.Typisch Bob alleen maar gejubel naar zichzelf en kritiek mag niet. Wat een egslijm van Margreet Roggen,
Citeer
Administrator
#2 Administrator 01-03-2013 09:07
Ik heb twee jaar lang met trots de Beijumkrant gemaakt. Ben daarna zonder aanleiding afgevoerd als oud vuil. Het gaat dus niet om de Beijumkrant maar hoe mensen met elkaar omgaan. Het BOB-bestuur moet zich diep schamen!!

Hans Koopman
Citeer
margreet roggen
#1 margreet roggen 28-02-2013 14:29
wat hebben jullie toch tegen de Beijumkrant? Ik, en met mij vele bewoners, vinden het een geweldige krant en we zien er altijd naar uit. De vrijwilligers die dit alles elke keer weer voor elkaar krijgen en er veel tijd in steken, verdienen alleen maar complimenten !
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2