Get Adobe Flash player

Op 18 mei jl. waren jongeren van het Alfa-college bezig met sport en bewegen, het ging in dit geval om kanovaren in het Zilvermeer en in de Vogelplas. Leuk om te zien hoe de studenten tussen de nijlganzen en de zwanen met hun kano manoevreerden. De opleiding die zij volgen aan het Alfacollege leidt op tot bewegingsbegeleider en daar kunnen er niet te weinig van zijn.

Sport en beweging is essentieel voor een goede gezondheid en als dat door opleiding en in functie doorgegeven kan worden is dat niet verkeerd vooral niet met de wetenschap dat meer dan de helft van de mannen in Nederland last heeft van overgewicht wat weer kan leiden tot allerlei nare ziektes als obesitas, suikerziekte, hoge bloeddruk, minder zelfvertrouwen etc. etc.

Vooral dikke kinderen moeten het vaak ontgelden door pesten terwijl een slim dieetje met elke dag een half uur bewegen al heel wat teweeg kan brengen. Gelukkig wordt er in Nederland al op heel veel manieren nadruk gelegd op een gezondere levensstijl met een goed ontbijt beginnen en niet 's avonds vlak voor het naar bed gaan allerlei hapjes gaan frituren.

Niet alleen is overgewicht vervelend voor de desbetreffende persoon het is met alle kennis van nu niet meer nodig. Zorg voor gezonde tussendoortjes en hou het aantal kilocalloriën dat je per dag nodig hebt in de gaten en blijf rekenen hoeveel calorieën je gebruikt en hoeveel je nodig hebt. Dat is even lastig maar met een beetje doorzettingsvermogen en common sense kun je een heel eind komen.


bw DSC06591Kanoën in de Vogelplas tussen de ganzen, zwanen en weidevogels

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2