Get Adobe Flash player

Wel even weer wennen hoor om na twee maanden zomervakantie weer volop aan de bak te gaan zonder te weten dat je lijf besmet is met een klein onschuldig virusje dat je behoorlijk lam kan leggen en waarvan je dacht dat het binnen enkele dagen weer voorbij zou zijn.

Intussen draait de complexiteit in de wereld door met de soms vreselijke aangrijpende televisie beelden van volkeren die op de vlucht zijn, zoekende naar veiligheid. Weg van het geweld. Bijna dagelijks zien we schokkende beelden op de televisie. Het beeld van dat jongetje op zijn buik, dood op het strand, gaf een schok in de wereld hoe wreed een vlucht naar veiligheid is. Ik geef toe dat het me ontroerde. Wordt dat jongetje het nieuwe icoon van het wereldwijde vluchtelingen problematiek? Het beeld maakte wel veel emoties los van verontwaardiging of bewustwording hoe groot onze vrijheid is. En hoe groot de hulp vanuit de bevolking is terwijl de Europese politiek, waaronder Nederland haar hoofd breekt over een eerlijke verdeling. Simpel is dat absoluut niet maar wij met z’n allen kunnen daar wel een goede draai aan proberen te geven. Realiteitszin maakt ook duidelijk dat er stromingen zijn die daar zeer eigen meningen erop na houden die nooit de mijne zal zijn.

In de schaduwzijde van de vluchtelingenproblematiek werden de politieke beschouwingen gehouden. Die liggen alweer achter ons en die gingen over wat er gaat, maar vooral, wat er niet gaat veranderen. En nog steeds zitten velen zonder baan, huis enzovoort. Het debacle van de zoektocht naar de juiste ondersteuning in de sociale en ondersteunende diensten als thuiszorg en andere organisaties. Hoe dan ook, men weet iedereen wel bezig te houden al is het maar met formulieren invullen waarna bepaald wordt of dillema’s in de samenleving kunnen worden opgelost. Ik denk wel eens: tja, het gaat meer om de materie als systeem.

                         

Dat was het dan weer. Nog even nazomeren en wij, Nederlanders zijn weer volop bezig in een nogal een onrustige samenleving. Niet alleen op maatschappelijk of wijkniveau maar ook op heerdniveau. De eerste schouwronde ligt alweer achter ons met het verzamelen van wensen wat er wel en niet veranderd moet worden. Centraal hier was de discussie of de Heerd niet te groen is. Of hoe er gemakkelijk wordt gezegd “weg er mee”. Wat krijg je er dan voor terug?

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

Droge aarde in Beijum
23 mei 2019 17:04Droge aarde in Beijum
14 mei 2019 groeizaam weer
14 mei 2019 11:1114 mei 2019 groeizaam weer
10 mei 2019 Beijum
10 mei 2019 22:0710 mei 2019 Beijum

beijumnieuws2