Get Adobe Flash player

De Pinkerstervakantie is weer voorbij en ik ben er even op uit geweest. Even uit de examensfeer van velen die het schoolseizoen afsluiten met een diploma en een goede cijferlijst. Of dat deze dagen nuttig werden gebruikt om de studiestof nog wat op te frissen voor de laatste examenvakken na de vakantie.

Dan volgt er een stilte Een periode van wachten op het verlossende telefoontje of je overgaat. Of dat je geslaagd bent zodat je de volgende grote stap naar misschien wel je droombaan kan maken. Een zenuwslopende periode voor velen, van gestreste momenten met soms de verkeerde maatschappelijke druk van: ik moet dit jaar slagen en mijn diploma halen anders vervalt het vervolg. Dat was zo’n 55 jaar geleden in mijn schooltijd wel even wat anders. Tijden van toen zijn niet meer relevant voor het heden. Het heden wordt gekenmerkt door het halen van zo snel mogelijk een diploma, liefst met een zo hoog mogelijke cijferlijst.

Alles hangt vandaag aan de dag af van twee, drie zaken. Goede cijfers, papiertje wat diploma wordt genoemd en 200 procent inzet. Zonder dat papiertje tel je vandaag aan de dag bijna niet meer mee. Onzin natuurlijk als je wel twee gouden handen hebt. En alles wat je ogen zien kunnen je handen maken.

Na een definitief einde van het schooltijdperk begint het pas werkelijk. Het vinden van een (vaste) baan die bij je opleiding aansluit. Zoeken in een hooiberg lijkt dat soms te zijn als je het afzet tegenover de hoeveelheid aan bezuinigingen. O nee, hervormingen noemen ze het ook wel. Geef deze zoektocht naar werk nooit op maar geniet eerst van een stressloze vakantie.

Leuk om alle schoolverhalen aan te horen en die te vergelijken met mijn eigen schooltijd zo’n 50 tot 55 jaar geleden. En om even de schoolsfeer weer te proeven tijdens het brengen en halen van onze zoon in zijn jongere jaren. 

Intussen ontpopt Beijum zich weer in het verse groene natuurschoon bij het regenachtig lente weer.


           

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

beijumnieuws2