Get Adobe Flash player

Moedertje natuur in stormsfeer. De lente laat nog even opzicht wachten. Nee, we kunnen nog niet genieten zoals begin maart. Daarna de lentestorm van buien, natte sneeuw, hagel en windhozen. De natuur in opstand leek het wel met veel schade tot gevolg. Nu is er weer de rust en de stilte met zonnige blikken en een briesje wind in de natuur. Best een boeiende spelende natuur; een schouwspel met een onvoorspelbaar eindresultaat.

Al schrijvende herinner ik me een toepasselijke beeldspraak die een dag na de verkiezingsdag over de waterschapverkiezingen werd gedaan: de uitslagen druppelden binnen. En buiten vallen druppels water neer.

De lentestorm die twee dagen heftig tekeer ging komt tot rust, net als de campagnedagen van de Provinciale Statenverkiezingen en de waterschap verkiezingen. Het is nu wachten op de definitieve uitslag hoe Nederlanders over de nieuwe politieke samenstelling van hun provincie stemden. Dat alles tegen de achtergrond van de afgeschilderde landelijke politiek van hervormingen en veranderingen.

Een verkeerd tijdsbeeld van Haagse kopstukken die op het scherpst van de snede in een onrustige sfeer hun hoofdthema’s aan veranderingen en hervormingen verdedigen terwijl het diende te gaan over provinciale thema’s. Deze onrust zag je terug in de samenleving waarin de bal naar de uitvoerenden worden gegooid. Van beleid en meer rompslomp aan regeltjes en wetten waaraan voldaan moet worden. Een tijdsbeeld van regeltjes en wetten die het moeizame wandelpad naar de politiek niet makkelijker maakt. De politieke dames en heren mochten tijdens de campagneperiode even uit hun dak gaan. Daarna zoeken ze opnieuw samenwerking met elkaar om straks in mei een meerderheidscoalitie in de Eerste Kamer te krijgen. Heel Nederland weet intussen hoe de politieke stromingen zijn komen te liggen en wat er te doen staat. Of toch ook weer niet? De tijd zal het leren.

De lentestorm, een symbool van een onrustige samenleving, is gaan liggen en maakt hopelijk plaats voor een mooie zonnige Paasdagen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2