Get Adobe Flash player

Januari en februari van het nieuwe jaar worden door velen als twee sombere maanden ervaren. Koud, grijs en stilte. De start van 2015 werd gekenmerkt door talrijke onzekerheden en aanslagen in de wereld. Maar vooral door de vele veranderingen in de sociale wetgeving in de zorg en het recht erop. Denk hieraan aan de overheveling van het Rijk naar de Gemeente waarbij de criticasters al hun vraagtekens hadden geplaatst. En geroepen dat het een chaotische administratieve rompslomp werd. De trein denderde door want de bezuinigingen moeten doorgaan

Zowel in de media als op straat wordt je geconfronteerd met schrijnende verhalen dat er na bijna twee maanden nog steeds in onzekerheid bent of de noodzakelijke zorg of ondersteuning in de huishouding nog wel in gewenste huidige vorm wordt verleend.

Steeds van het kastje naar de muur gestuurd te worden als je alleen maar een simpele vraag stelt van: waar de zeer vertrouwde persoonsgegeven per post hebt verstuurd; de betalende instanties blijven beweren die niet te hebben ontvangen. Of wel te hebben ontvangen maar niet te verwerken is. Extra negenentwintig miljoen werd er ingepompt om alle chaotische veranderingen aan te pakken. Allesbehalve een soepele overgang waarbij de ambtenaren zwijgen die deze overgang onder hun beheer hebben. Het reclamespotje: de samenleving verandert, de zorg verandert mee gaf een te mooi beeld om waar te zijn. En de trein dendert maar door, want er moet bezuinigd worden. Of bespeuren we ergens toch dat de trein in snelheid mindert om de overheveling in rustige vaarwateren te brengen.

Ik werd ineens opgeschrikt door gemopper in de keuken tegen Max de kater: loop niet voor mijn voeten als ik aan het koken ben. Een gebruikelijk ritueel van bijna alle huisdieren die zodra de baasjes des huizes de keuken ingaan zij per definitie wat te eten krijgen. Terwijl zijn bak nog vol is en er vers water staat. Soms verwonder ik mij hoe het baasje en Max met elkaar communiceren. Zeg weleens: doe gewoon het is een dier. Ook dieren hebben aandacht nodig ook. Geen woord tussen te krijgen inderdaad ook huisdieren hebben liefde en aandacht nodig.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

beijumnieuws2