Get Adobe Flash player

Was Beijum zo in de ban van de angst dat er geen viering van het jaarlijkse kinderfeest kon worden gehouden? Dat alles vanwege de Pieten-perikelen. De vaagheid waarmee deze annulering door een buurtcentrum werd gedaan, roept de vraag op, op welke feitelijke gronden dit besluit werd genomen. Met een niet zo’n sterk interview op TV Noord refereren zij aan de perikelen tijdens de aankomst van de goede Sint en Pieten in Gouda en Amsterdam. En de landelijke open discussie over de rol van de Pieten. De organiserende partijen in Beijum waren bang dat tijdens het nationale kinderfeest ongeregeldheden zouden ontstaan waar zij geen verantwoordelijkheid voor wilden dragen. Het vreemde was dat alleen die locatie, buurtcentrum de Kleihorn in Beijum, met vage argumentenkwam over onrust als reden om het nationale kinderfeest niet te laten doorgaan, terwijl soortgelijke feesten in de wijk wel doorgaan. Vaagheden en verbazing alom dat er over de hoofden van de kinderen zo met hun wordt omgegaan. Kinderen zien in een oude traditie geen discriminerende of multiculturele botsingen. Anders denkenden maken er een probleem van en boezemen elkaar angst in die niet reëel is. Angst is nooit een goede raadgever geweest. Waarom help je dan mee om voor de jeugd een spannende middag te organiseren? Om deze vervolgens met bijna geen feitelijke argumenten een week van te voren af te blazen. Altijd wel wat te betuttelen in de wijk.

Nadat de annulering bekend was en zelfs het regionale en het landelijke nieuws haalde, waren de reacties en meningen in de wijk niet misselijk te noemen. Vreemd was het wel als je bedenkt dat er in het voorjaar al afspraken waren gemaakt die in de week voorafgaande aan het jaarlijkse kinderfeest worden geannuleerd. De open discussies over pieten loopt al maanden. Beijum haalt weer eens de landelijke pers over misschien wel weer een storm in een glas water.

Het ging op een gegeven moment niet meer over een nationaal kinderfeest, maar over onderlinge akkefietjes van volwassenen die elkaar betuttelen over wat eigenlijk? Wanneer worden deze mensen eens volwassen en staan ze voor een mooi nationaal jaarlijkse kinderfeest. Door de angel van verantwoordelijkheid eruit te halen zullen de kinderen alsnog een mooie feestmiddag hebben.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

beijumnieuws2