Get Adobe Flash player

 

 

Wat is het een mooi moment als je ’s morgens je ogen opent en de stralende nazomerzon je zwijgend een ochtendgroet brengt. Vogels kwetteren wachtend op broodresten die bewoners trouw elke morgen strooien. Dat alles tegen nog steeds een heldere blauwe hemel. Echt een nazomersfeertje. De natuur verandert langzaam in prachtige herfstkleuren. Wegtrekkende vogels naar koude of warme oorden luiden de koude en donkere periode weer in.

En voor je het weet hebben de scholen alweer herfstvakantie. Dat terwijl je nog midden in het nazomergevoel zit met prachtige herfstkleuren met dwarrelende bladeren die knetteren als je er doorheen loopt of rijdt met een rolstoel. Dat alles in een nogal onrustige samenleving waarin veranderingen en onzekerheden elkaar versterken in een centrale vraagstelling: hoe gaan we verder?

Gemeentes schijnt eruit te zijn om de jeugd- ouderen en thuiszorg per januari 2015 van het Rijk over te nemen. Langzamerhand zien we de gevolgen ontstaan waarin deze overdracht wordt ingericht. De schaduwzijde is wel dat er per Gemeentes grote verschillen zullen gaan ontstaan.

De indrukwekkende zomer van 2014 ligt achter ons of de eerste toonzetting en teleurstellingen in Beijum zijn alweer gezet over de mogelijke vestiging van een nieuw wijkbedrijf. Vier dienstverlenende organisaties vestigen zich in de voormalige school De Doefmat. Mogelijk al in oktober. Het nieuwsblad van het Noorden berichtte hier al over dat Bewoners Organisatie Beijum (BOB) zich bij de neus genomen voelt omdat zij zelf een wijkbedrijf voor en door bewoners probeerde op te zetten. Concurrentie staat niet stil enhad blijkbaar een betere invulling voor een wijkbedrijf. Hebben velen het dan nog niet door dat het algemene zakelijk belang nog steeds voorrang heeft op wijk of individuele inbreng. En sinds wanneer wenst het wijk bestuur invloed te hebben bij mogelijke invulling van openbare schoolgebouw dat volgens het bericht een dienstverlenende functie krijgt.

Nu proberen een wijkbedrijf op te zetten van en door bewoners in een onrustige tijd waarin een razende doordenderende snelheidstrein en toonzettingen over de wijk niet stoppen lijkt mij dat geen realistisch kans van slagen hebben. Alleen al om het feit dat de toonzettingen uit het verleden steeds een struikelblok zijn. Probeer eerst deze snelheidstrein te stoppen en ruimte te scheppen voor zakelijke dialogen.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

Droge aarde in Beijum
23 mei 2019 17:04Droge aarde in Beijum
14 mei 2019 groeizaam weer
14 mei 2019 11:1114 mei 2019 groeizaam weer
10 mei 2019 Beijum
10 mei 2019 22:0710 mei 2019 Beijum

beijumnieuws2