Get Adobe Flash player

In de euforie van de tot nu toe behaalde resultaten van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië bereiden velen zich weer voor op een aantal zorgeloze vakantieweken. Achterlatend de stress van schoolexamens van schoolgaande jongeren en studenten op weg naar hun toekomstdroom. Even uit de dagelijkse sfeer van studerend, werkend en vergaderend Nederland.

Intussen hoorde ik in Beijum veel lovende woorden bij een zomerborrel ter afsluiting van het seizoen waarin betaalde en onbetaalde (vrijwilligers) hard hebben gewerkt. Al lezende overheerst de toespraak van de stadsdeelcoördinator die met  waardering en trots sprak over de professionals en vrijwilligers die aan het behaalde succes hebben meegewerkt. Ik gun allen deze gouden klanken die hun als muziek in hun oren moest klinken best wel. Maar al verder lezend kwam ik de relatief kleine succesjes tegen zoals de bijna voltooide afronding van de herinrichting van de Doornbosheerd en de gewijzigde hoofdroute aan de Barmaheerd. De gemeentelijke groenvoorziening op de Doornbosheerd verdient nog enige aandacht en aanpak. Dan volop verbazing over de successen van de Wiershoeck, aanpak plein Oost en Innesdijk. Heb ik dan net als vele anderen iets gemist? Wat doen in dit rijtje successen de plannen  voor het in afgeslankte vorm nieuw te bouwen verpleegtehuis Innersdijk en de Wiershoeck met haar biologische  producten? Om over plein Oost maar even te zwijgen!

En dan in de weken voorafgaande aan de zomervakantie, alsof dat een jaarlijks ritueel gaat worden, het openbaar maken van weer een rapport met de veel belovende titel: “gesprekken over vrede in Beijum”. Met als bijzin: “een weg naar een geweldloze wijk”. Of zou je het beter kunnen typeren als een ontlading van talloze vergaderingen achter gesloten deuren hoe het in de toekomst verder moet met een wijkorganisatie die zich presenteert als boegbeeld of verbindingsfactor voor alle Beijumers. Als iedereen dat positief zou willen erkennen dan kwamen we stap verder. Het genoemde rapport geeft alleen maar  teleurstellingen en verontwaardiging weer. In typerende zin: het gaat weer over de interne organisatie en de bestuurlijke  besluitvorming. En alweer een kleine tot matige turbulentie in de wijk van verwonderlijke verbazing. Anderen halen hun schouders op en reageren nuchter: allemaal herhalingen van wat velen al wisten. Die denken  dat het rapport weinig tot geen aanleiding geeft tot verandering in een lang slepende zaak.

En zoals het meestal gaat, ligt morgen het rapport in de bureaula en overheerst de euforie van voetballend Nederland met hun ho, ha, goaaal! Jaaaa! weer een doelpunt.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2