Get Adobe Flash player

Jammer dat mooie sportieve creatieve toerverenigingen als de motorclubs in zo’n negatief daglicht zijn komen te staan. Dat was mijn eerste gedachte bij het aanhoren van het nieuws met als stelling van die dag: motorclubs moet verboden worden. De hele dag kan daarop gratis worden gestemd op standpunt nl met ja of nee. Dat naar aanleiding van concurrerende clubs die elkaar het leven zuur maken. Zo gaat het vandaag aan de dag er aan toe dat de goeden onder de vermoedelijke anders/kwaad willenden moeten lijden. Zonde van zulke mooie creatieve vrije toerverenigingen.

Soortgelijke accenten zie je in bredere verbanden ook terug in een steeds harder wordende samenleving. Dicht bij huis en op straat. Dagelijks op je hoede zijn en twee tot drie keer bedenken welke klachten je mag/moet melden. En tegen welke prijs? Want voordat men het weet worden de zo gehete klachtenmelders verdacht van wraak jegens potentiele veroorzakers. Het lijkt wel de omgekeerde wereld wel dat melders van klachten het probleem zijn.

Soms met omslachtige voorzichtige bewoorden geformuleerd om vooral klachten te blijven melden. Waarbij steeds opnieuw de jeugdoverlast als voorbeeld wordt genoemd of benoemd. Ik sluit m’n ogen niet dat er een relatief klein percentage jeugd is dat feitelijk voor overschrijdende overlast zorgen. Overlast die door potentiele volwassenen wordt verhoorzaak krijgt daarentegen veel minder aandacht. Denk aan extreme geluidsoverlast, urinaire aangelegenheden van mens en dier in openbare ruimtes en trappenhuizen. Zij worden dan omringd door talrijke sociale medewerkers. Noem het maar op. Buurtbeheerders zien dat toch ook, zou je denken. Wat doen zij ermee? Ooit waren de buurtbeheerders het aanspreekpunt op straat. Sluit daarentegen de waarnemingen van buurtbeheerders en schoonmaakploegen ook niet uit. Zij melden de klachten ook wel.

Ik krijg wel eens het idee dat je overspoeld wordt door goede instanties die de rechtsgang naar de rechter willen voorkomen. Bijna teveel om op te noemen of te benoemen over wie wat doet. Alles met een mooi woord samengevat “het sociaal team” met het motto “we gaan ervoor”. Daarover nadenkend volgt de vraag “waar gaan ze dan voor”? En voor wie gaan ze dan? Voor de melders of de potentiele veroorzakers van klachten? Veel zie je om je heen gebeuren waarover je je stilzwijgend zorgen maak. Moraal is van het verhaal is hoe krom kan recht zijn?

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

beijumnieuws2