Get Adobe Flash player

 

Is het waar of zijn het geruchten dat er in de groenste wijk van Groningen “teveel” bomen staan? Waar is de trots gebleven van Beijum, de groenste wijk? Nu woedt er weer een discussie tussen voor- en tegenstanders over het aantal bomen in Beijum. Even moest ik denken aan een 1 april grap. Snel verdween deze optie uit mijn gedachten, want uit informatie uit verschillende hoeken blijkt inderdaad dat Beijum teveel bomen heeft. Wel rijkelijk laat om daar pas na ongeveer 33 jaar achter te gekomen. Vraag is dan wel; hoe bepaal je zoiets?. Anderzijds zie je ook op diverse plekken in de wijk dat boomwortels onder de fundering groeit. Én als de bomen ziek zijn zouden we een- twee-drie besluiten om te kappen. Of zou de opmerking “te veel bomen” in de wijk misschien te maken kunnen hebben met meer bezuinigingen op groenonderhoud. Je weet het maar nooit. Laat het verdere speculatieve gedoe of zoals sommige zeggen fantasiegedachte maar even achterwege en de gemakkelijke weg kiezen van horen, zien en zwijgen.

Waar je nooit over moet zwijgen is wanneer je in openbare portieken en liften bijna wordt bedwelmd door penetrante geuren van hondendrollen en hondenpis. Soms ook van menselijke urine. Geen smakelijk idee! Ga je ergens in het complex bij iemand op bezoek met onder je schoenen of aan wielen van een kinderwagen of rolstoel dan neem je die bedwelmende penetrante geuren van honden uitwerpselen mee naar binnen. Om maar niet te spreken van sporen die achter blijven.

Het is een hardnekkig probleem van vele hondenbezitters die nauwelijks de moeite nemen de ontlasting van hun eigen hond op te ruimen. Wel de lusten ervan hebben, dan ook de lasten nemen. Valt deze hardnekkige problematiek eigenlijk onder overlast zaken of onder een mentaliteitskwestie van wie doet mij wat? Ik ben baas over mijn honden!

Voor buiten bestaat er al een Algemene Plaatselijke Verordening, die reguliere honden uitlaatplaatsen regelt. Dat hondenbezitters een hondenzakje met mogelijk een schepje om hondendrollen mee op te ruimen bij zich moeten hebben. Velen maken daar al gebruik van. Waarom dan geen goede juridische ondersteunde regel voor openbare ruimtes als portieken, liften en galerijen. De vriendelijke manier blijft nog steeds om de trouwe viervoeters regelmatig en op tijd uit te laten

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

beijumnieuws2