Get Adobe Flash player

Vrije Tijd

Vorig jaar, 17 juli 2018, was er blauwalg in het zilvermeer. Op dit moment is dat gelukkig niet het geval. Er is pas nieuw schoon zand aangebracht en er staan warmere dagen in het verschiet. Nu zijn de watertemperaturen 16 graden Celsius, wat best fris is voor de tijd van het jaar. Naarmate de buitentemperatuur toeneemt zal de watertemperatuur   toenemen en daarmee wordt een duik in het meer ook aantrekkelijker.

bw IMG 5933De watertemperatuur gemeten op 16 juli 2019 is 16 graden Celsius.

nieuwKnipselIn het weekend kunnen we ons volgens weeronline verheugen op temperaturen boven de 20 graden Celsius.

zand IMG 5926Vandaag op 16 juli 2019 was er nieuw zand bijgekomen.

Deze jongelui hadden een chillavondje; lekker babbelen, niets doen, dammen, voetballen, kletsen of biljarten. Dat is wat de oudere jongelui van ca. 18, 19 jaar met elkaar doen elke vrijdagavond in het Trefpunt. Twee ervan die fanatiek aan het biljarten waren hadden wel zin om voor de Beijumer te schrijven. Ze wilden ook graag als vrijwilliger aan de Spijkerenspelweek mee doen.

 

bw IMG 5229

 

bw IMG 5233

 

bw MG 5232Eén van de aanwezige jongeren wilde graag meewerken met het schrijven van een artikel over de Spijkerenspelweek in de Beijumer

 

 

Op woensdag 12 juni om 13 uur was het nog droog op wc oost en vonden de spelletjes zoals touwtrekken, stok vangen, blik gooien, voetballen, ring gooien etc. gretig aftrek bij de kinderen. Er waren zo'n veertig kinderen aanwezig en er werd met enthousiasme gespeeld. De kinderen konden zich ook laten schminken en er was voor elk wat wils. Ca. 13.45 uur begon het hard te regenen en toen was het tijd om het feest binnen verder te vieren, de kinderen kregen gratis fruit en ranja.

bw IMG 4543

Op heel veel verschillende plaatsen in beijum kwaken de kikkers in sloten, bv. bij de sloot achter de huisartsen, de sloot achter de kindertuinen en de sloot achter de wibenaheerd. Als ze een concert geven is dat nu een prachtige tijd ervoor.

bw IMG 1733

bw IMG 1738

bw IMG 1770

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2