Get Adobe Flash player

Evert Sulman (mede-initiatiefnemer Buitenfitness Beijum) heeft wethouder Mattias Gijsbertsen steunbetuigingen van bekende Beijumers aangeboden om alsnog buitenfitness van de grond te krijgen in beijum. Hij stuurde het volgende bericht.

Deskundigen pleiten voor een openbare buitenfitnesslocatie in Beijum. Het WIJ-team, een huisarts, een fysiotherapeut en een sportfysiotherapeut signaleren bij bewoners geldgebrek om te kunnen sporten. Marjo van Dijken, voormalig Tweede Kamerlid en nu werkzaam bij Zorgbelang Groningen, roept het college op “in beweging” te komen. Gedurende drie jaar onderzoeken bewoners de mogelijkheid tot een buitenfitnesslocatie in de Groene Long en het wachten is op de politiek. 

De werkgroep Buitenfitness Beijum heeft woensdag steunbetuigingen van deze deskundigen en anderen aan de wijkwethouder Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) overhandigd. De werkgroep benadrukt dat meer dan 75% van de Beijumers wil buitenfitnessen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Databank van de Gemeente Groningen.

Locatie
Marjo van Dijken: “Alle onderzoeken zijn gedaan, alle argumenten staan op een rijtje. De wijk is gehoord, omwonenden geconsulteerd, ambtenaren en politiek zijn erbij betrokken, evenals maatschappelijke organisaties. En nu zal er bewogen moeten worden en een keuze gemaakt voor een locatie.”

De wijkgroepen en -organisaties hebben na een langdurige dialoog niet unaniem een locatie kunnen uitwijzen. De Gemeente Groningen doet al geruime tijd onderzoek naar het sportveld in de Groene Long als potentiële locatie, omdat daar het meeste draagvlak voor is.

Signalen

Buurtwerkers van het Wij Team Moghadam en Tebbens: "Voor meerdere bewoners is het lidmaatschap van een club een te grote financiële belasting en het sociale aspect van samen buiten sporten is groot. Eenzaamheid en tekort aan ontmoeting blijkt veel voor te komen en daar zou de buitenfitness een positieve invloed op kunnen hebben." Eén op de twee kinderen in Beijum leeft onder de armoedegrens.

Fysiotherapeut Peter van den Belt: "Dat sporten gezond is voor lichaam en geest is algemeen bekend. Hier is uitgebreid onderzoek naar gedaan. Toch doet niet iedereen aan sport. Kennelijk ligt er voor sommige mensen ergens een drempel om te gaan sporten. Dat kunnen logistieke of financiële drempels zijn. Buitenfitness kan deze drempels wegnemen en er voor zorgen dat meer mensen (met plezier) gaan sporten. Tevens kan het de sociale cohesie vergroten. Derhalve denk ik dat buitenfitness een verrijking kan zijn voor de wijk en zijn inwoners." Fysiotherapeut Remco de Lange onderschrijft dit.

jawijondersteinen

Reacties   

melissa
#1 melissa 23-04-2015 07:37
Ik heb een vraag of je al kunt fitnessen in beijum en waar dat kan ik woon aan de kremersheerd mvg
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2