Get Adobe Flash player

Verhalen

Veel mensen slaan in de winter het trimmen over omdat ze denken dat het dan te koud is. Niets is minder waar, het is zelfs aan te raden om de hond ook in de wintermaanden te trimmen. Het weer kan dan nat en guur zijn en dan kan de hond nat zijn geregend na een wandeling. een lange vacht houdt meer vocht vast waardoor de hond het eerder koud krijgt.

bw1 IMG 9187Cathy voordat ze getrimd werd

bw IMG 9214 kopieEen getrimde Cathy.

bw IMG 7547Toevallig was dit hondje ook net getrimd voor de wintermaanden.

 

KAS -Vital wil onafhankelijk en kosteloos (kwetsbare) gezinnen en personen blijven ondersteunen; ze willen dit financieren door middel van subsidies vanuit overheid/gemeenten en door het verkrijgen van fondsen, donaties en sponsoring vanuit het bedrijfsleven, kerken en particulieren.

 

KAS -Vital is opgericht met als doel gezinnen en/of personen, die niet (meer) bereikt worden door reguliere hulpverlening, vanuit Liefde te ondersteunen. Deze ondersteuning leidt tot lichamelijk, geestelijk, emotioneel en sociaal welzijn van de doelgroep. Ruim 20 jaar hebben Clara en Dudly(zie foto) in de reguliere hulpverlening gewerkt met mensen, voornamelijk met kwetsbare gezinnen en kinderen en ze hebben geconstateerd dat er veel onnodige conflicten en disfunctioneren in relaties/gezinnen bestaan. Het doel van Project Hoopvolle Toekomst is trainingen te geven voor jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Ze hopen d.m.v. ook workshops kinderen een betere basis te geven door hun talenten te ontplooien zodat ze ook hun steentje kunnen bijdragen aan de maatschappij. Kijk ook op de website: www.kasvital.nl

 

IMG 7571Clara en Dudly van links naar rechts. locatie: het hoekpand in wc-oost.

bw1 IMG 9128 kopie

 

bw IMG 9134

 

De geschubde inktzwam (Coprinus comatus) is een van de meest voorkomende van de honderd soorten inktzwammen (Coprinus) die in Nederland voorkomen. De geschubde inktzwam is een nematofage (nematoden etende) schimmel.[1]

Uiterlijk

In de jeugd is de 5-15 cm hoge hoed van de geschubde inktzwam ei- tot klokvormig, wit met een lichtbruin, glad centrum en bedekt met grote, omgekrulde schubben. De hoed scheurt later vanaf de rand in en vervloeit tot zwart. De holle steel is 10-20 cm hoog met een lage, beweegbare, vrij snel afvallende ring. De lamellen zijn wit in de jeugd, later vanaf de rand verkleurend via roze naar zwart.

Voorkomen

Van mei tot in november is de geschubde inktzwam vaak in groepen te vinden op grond die pas is omgewerkt op akkers, weilanden, parken en wegbermen. Ook in de stad is deze paddenstoel veel gezien op bemest gras.

 

Niet zo heel lang geleden liet ik mijn hond buiten vast staan bij AH aan de ring die daarvoor bedoeld was. Toen ik na een kwartier terug kwam stonden er een paar mensen om mijn hond heen. Volgens hun kan je je hond niet alleen buiten laten staan, zij hadden meegemaakt dat hun hond na boodschappen doen was verdwenen en dat was de reden waarom zij zolang op mijn hond hadden gepast. Wie neemt er nu een vreemde hond mee naar huis, daar zullen vast geen goede bedoelingen mee geweest zijn. Deze mensen waren zo vriendelijk om zolang bij mijn hond te blijven. In vervolg neem ik mijn hond niet meer mee naar de winkel, ik moet er niet aan denken dat iemand anders haar mee zou nemen en dat ze dan in verkeerde handen was gevallen.

 

bw IMG 4681Laat je hondje niet alleen bij de winkel

Met nieuwere materialen, betere aansluiting en kortere aanvoer van nieuwe door bv. versterkers en andere zaken ertussen te zetten. Vanaf 13 uur was de aansluiting weer hersteld.

 

bw IMG 4741

 

bw IMG 4745

juridische

Weerfoto's Beijum

beijumnieuws2