Get Adobe Flash player

Verhalen

Hoefrot komt voor bij o.a. paarden en schapen die 24 uur lang geen droog plekje hebben om in te staan, ook is het weiland nat en modderig zodat een bacteriele infectie snel kan ontstaan. Hoefrot is te herkennen aan de stank van de hoeven maar ook aan het grijzige pus dat eruit komt. Het is jammer als dieren geen goede verzorging krijgen, ze kunnen daardoor op de lange duur niet meer goed lopen met het gevaar om kreupel te worden. Een hoefsmid kan het euvel verhelpen door het aangetaste hoefdeel weg te snijden. Ook bestaan er zalfjes om de hoefstraal te bestrijden. Hopelijk krijgen deze paarden die achter de Hiddemaheerd in een weiland staan en het schaap achter de Menkemaheerd binnenkort wel de verzorging die ze hebben verdient. Een manier om hiermee om te gaan is om de eigenaar hierop aan te spreken of de dierenbescherming te bellen. In ieder geval denk ik dat ze beter verdient hebben dan dit en ik hoop dat er snel iets aan gedaan wordt.

bw DSC03905Hoefrot komt voor bij o.a. paarden als ze lang in vieze modder en nattigheid staan

bw IMG 8489Voor dit schaap, achter de menkemaheerd, was er geen droog plekje meer te bekennen..

Een kerstboom is een naaldboom die traditioneel rond Kerstmis in huis wordt gehaald en met kaarsjes, ballen, slingers, engelenhaar, uiteenlopende decoratieve figuren zoals engelen, rendieren, pakjes, en eventueel een piek wordt versierd. De traditie van de kerstboom is allengs uitgebreid tot verlichte en versierde bomen op pleinen en in parken, straten en tuinen. Bron: Wikipedia
bw DSC03538
Eerste kerstboom bij Wij Werken in winkelcentrum Oost.bw DSC03531Lichtkransen bij de Wiershoeck in verschillende prijsklassen.

 

 

 

De bezorgers van de Beijumer hebben het niet gemakkelijk tijdens dit jaargetijde, vandaag kwam de ene bui naar de andere naar beneden. Het vraagt dan ook improvisatie om de krant heel en droog door de brievenbus te krijgen. Zelf vind ik het leuk om over de nieuwtjes over de wijk Beijum te lezen, ook voor niet-Beijumers die hier in Beijum werken kan het handig zijn om over het wel en wee van de Beijumers op de hoogte te blijven. De krantjes zijn ook te verkrijgen bij AH, dierenarts Hoogenberg, Primera, Huisartsenpraktijk, fysiotherapie Gezondheidscentrum, apotheek, de Boerderijum, kinderdagverblijf de Malle Molen, alle lagere scholen, de Wiershoeck en de bibliotheek.
bw DSC03658Met de regenbuien van de laatste tijd is het niet makkelijk om de Beijumer droog door de bus te doen

Op de rondweg in Beijum wordt regelmatig te snel gereden, deze motorrijder moest dat bekopen met een bon. Hopelijk een goede leerschool.

bw DSC03433

Al in 1994 hadden de bewoners bij de Isebrandtsheerd geklaagd over de hoogte van de bomen en de overhangende takken, hier werd toentertijds geen gevolg aan gegeven. Op 5 oktober jl. stormde het hevig in Beijum met als gevolg dat een boom met takken op het speelplaatsje bij de Isebrandtsheerd terecht gekomen was. Het hele speelplaatsje was bedekt met bomen en takken en er kon niet meer worden gespeeld. Ik kwam twee opzichters tegen die op het Tijdpad polshoogte kwamen nemen over de schade die de bomen hadden veroorzaakt langs het Tijdpad.
bw MG 5534Het speelplaatsje aan de Isebrandtsheerd gaf een verwoeste indruk door de takken van een omgevallen boombw IMG 7641Door heel Beijum lagen de takken op of langs de wegbw IMG 7573Langs het Tijdpad lagen heel veel losgeslagen takken bw DSC01859De stoep langs het pad bij de amkemaheerd ligt op dit moment vol met bladeren

 

 

 

juridische

Weerfoto's Beijum

1 december 2017 Beijum
01 dec 2017 14:221 december 2017 Beijum
27 november 2017 Beijum
27 nov 2017 11:2827 november 2017 Beijum
9 oktober 2017 Beijum
09 okt 2017 16:199 oktober 2017 Beijum
8 oktober 2017 Beijum
08 okt 2017 15:048 oktober 2017 Beijum

beijumnieuws2