Get Adobe Flash player

Van wie is de Groene Long eigenlijk?

Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk.


Statistieken:

No Flash Player Installed


Aantal stemmers   80
Begin   2013-11-09 11:16:11
Einde   2013-12-09 00:00:00

Reacties   

Kees Huizenga
#4 Kees Huizenga 12-11-2013 12:33
@ Menno Fritsma

Voor het NLA-wijkteam Beijum betrof het op 29 oktober 2013 een bedrag van 40.000 euro. Gegeven een voorstel vanuit de dienst OCSW. Een bedrag van 80.000 euro moet nog gefinancierd worden. Dat wordt nog een zeer grote klus. Gedacht wordt aan Zorgverzekeraar Menzis.

Ook Innersdijk is voorstander van buitenfitness in de Groene Long. Dat is prachtig, nietwaar?

Zie verder:

buitenfitnessbeijum.nl/.../

plus:

buitenfitnessbeijum.nl/.../...

Naast een investeringsbeg roting is een jaarlijkse exploitatiebegr oting noodzakelijk. De Initiatiefgroep Buitenfitness Beijum heeft een zeer goed en professioneel netwerk achter zich staan.

Vraag: welk percentage maakt het gebied van Buitenfitness in de Groene Long uit van het totale oppervlak van de Groene Long? Het gaat om 2500 vierkante meter (50 m x 50 m).
Citeer
Menno Fritsma
#3 Menno Fritsma 10-11-2013 21:10
Beste Franklin,

Bedankt voor jouw reactie. Ik ben geen eindredacteur van de Beijumkrant (zelfs geen redacteur, ik stuur wel voor elk nummer kopij in), ik ben geen lid van het NLA (wel geweest tijdens de eerste periode, dus al meer dan twee jaar niet meer) en ik ben als wijkbewoner inderdaad lid van de bewonersorganis atie. Waarom is het een zelfvoldaan stuk? Ik vind de keuzemogelijkhe den gewoon heel erg vreemd. Niet objectief maar, net als de enquete van de werkgroep, heel suggestief gericht op acceptatie van het buitenfitnesspr oject. En over dat volstoppen: 50 bij 50 meter is een groot en in zo'n klein ecologisch waardevol gebied een grote zichtsvervuiler . En wat komt er daarna? Nog een voetbalkooi? een basketbalveld? Het pedalpark is prima, mooi geïntegreerd in het gebied met natuurlijke en niet direkt in het zicht liggende ophogingen. Iedereen kan voor € 15.95 lid worden van een sportschool dicht in de buurt. Ik ben daar ook lid van en kom daar vier keer per week. Daarnaast ren ik regelmatig over het 4-mijlparcours in natuurgebied Kardinge. Dat is met minimale financiële middelen van het NLA gerealiseerd en een groot succes (een heel goed geslaagd bewonersinitiat ief). Dus sport-minded ben ik zeker. Dit project kost minimaal 120.000 euro. Daar kunnen heel wat mensen voor naar de binnen-fitness. Daar is het altijd droog en warm en een kopje koffie of thee is daar ook te krijgen. Waarom niet een project aanvragen om minima nog goedkoper naar de binnen-fitness te krijgen? Daar is vast wel iets over af te spreken met de sportschoolhoud er. Laat de Groene Long ongerept en een fijne plek blijven om rustig te vertoeven.
Citeer
Franklin Baradi
#2 Franklin Baradi 10-11-2013 17:10
De heer Fritsma overdrijft en dat is jammer. Een plekje voor buitenfitness beslaat hoogstens 50 bij 50 meter. Dus dat vol stoppen met...slaat nergens op.
Waarom moeten initiatieven van Beyumers die niet aan de BOB hangen getorpedeerd worden? En waarom wordt de Beyumkrant misbruikt voor zelfzuchtige doeleinden? Hoe kan een eindredacteur die ook NLA-lid is en in de Bob zit zo'n zelfvoldaan stuk schrijven?
Er is iets goed mis in Beyum
Citeer
Menno Fritsma
#1 Menno Fritsma 09-11-2013 18:32
Vreemde keuzemogelijkheden.
Natuurlijk is het heerlijk om in de de Groene Long te rennen, te fietsen, te rolschaatsen, te wandelen, te steppen of op je handen te lopen. Dan is er zeker geen sprake van ontsiering.
Een ander verhaal is het om een mooie groene strook op te offeren voor een peperdure buitenfitness, waarvan het maar de vraag is hoe vaak die gebruikt gaat worden. De Groene Long wordt niet in drie fasen zorgvuldig en met gevoel voor harmonie opgeknapt om die daarna weer vol te stoppen met allerlei toestellen. Gemeente, graag een beetje consequent in je plannen en niet zo heen en weer zwalken.
Maar bewegen in de buitenlucht is gezond, zeker in de zuivere lucht van de Groene Long. Maar dat hoeft niet met toestellen. De benenwagen is goed genoeg.
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen